„Taastame oma tegevuse tingimusel, et valitsus kinnitab töötukassa nõukogu ettepaneku töötuskindlustuse maksemäära langetamiseks 3%-ni alates 2013. aastast,” kinnitas keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi liidu teates.

Keskliidu volikogu eestseisus kujundas seisukoha ka käimasoleva õpetajate streigi ja ametiühingute keskliidu poolt käivitatud aktsioonide kohta. Tööandjad kutsuvad valitsust ja ametiühinguid üles kolmepoolset dialoogi taastama ning erimeelsusi läbirääkimistega lahendama.

„Ühisosa ametiühingute ettepanekute ja valitsuse poolt algatatud eelnõude sisu osas on olemas,“ märkis tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis. “Meie hinnangul tuleks töötuskindlustushüvitiste vähendamist puudutavad diskussioonid töötukassa nõukogus maha pidada enne, kui need seadustatakse Riigikogus.“

Tööandjate keskliit kutsus novembri lõpus oma esindajad tagasi nii haige- kui ka töötukassa nõukogust, kuna valitsus otsustas haige- ja töötukassa reservid liita riigikassaga.

Keskliit leidis, et sotsiaalfondide liitmine riigikassaga piirab oluliselt haigekassa ja töötukassa finantsautonoomiat, konstruktiivne kolmepoolne dialoog nende organisatsioonide nõukogudes ei ole reservid konsolideeriva eelnõu jõustumisel enam võimalik.