Messil osalevad välismaal töötamise, õppimise või vabatahtliku tööga tegelevad organisatsioonid ning tööandjad nii Eestist kui teistest Euroopa riikidest, tutvuda saab erinevate valdkondade tööpakkumistega üle Euroopa, teatas töötukassa.

Teavet jagatakse karjääri planeerimiseks ja oma ettevõtluse alustamiseks. Messi raames toimub Youth@Work ettevõtlusalane infopäev noortele, kus äri-ja ettevõtluseksperdid räägivad ettevõtte loomisega seonduvast.

Nõu annavad ja küsimustele vastavad Eesti Töötukassa karjääriinfospetsialistid ja EURES nõustajad ning Tallinna Ülikooli karjäärinõustajad.

Oma riikide elu- ja töötingimusi tutvustavad EURES nõustajad Soomest, Norrast, Suurbritanniast, Saksamaalt, Kreekast, Ungarist ja Lätist. Kõik välisriikide EURES nõustajad teevad ingliskeelse ettekande oma riigi elu- ja töötingimustest.

Ettekannetega esinevad CV-Online Eesti OÜ, Dream Foundation, Eesti Europass, Euroopa Noored, Tallinna Ülikool ja Tööinspektsioon.

Kohal on eri riikide tööandjad, kes tutvustavad oma ettevõtete tööpakkumisi ja -tingimusi. Messil tehakse ka esmased tööintervjuud, mistõttu võiks huvilistel kaasas olla CV.

Välisriikide tööandjatest osalevad messil näiteks Norra ettevõte AM Direct AS, kes soovib värvata ehitustöölisi ning tulevaks hooajaks teeninduspersonali otsiv Kreeka hotellikett Westin Hotels& Resorts.

Eesti tööandjatest on esindatud kõnekeskused Arvato Services Estonia OÜ ja Transcom Estonia OÜ, Webmedia Group AS, SellingPoint OÜ – pakuvad erinevaid töövõimalusi noortele. RE/MAX Professionals – pakub paindlikku tööd kinnisvaramaakleritele koos algkoolitusega. Osaleb ka jaekaubanduskett Maxima Eesti OÜ, kes soovib leida suveperioodiks erinevatesse Eesti linnadesse töötajaid ja samuti pakub praktikavõimalust suvel nii kauplustes kui ka kontoris.

Kõigil messil osalevatel organisatsioonidel ja ettevõtetel on ülikooli aatriumis oma infolaud. Euroopa Noored Eesti büroo tutvustab erinevaid alaprogramme nagu Euroopa vabatahtlik teenistus, rahvusvaheline noortevahetus, noorte algatus ja paljud teised. Õpirändevõrgustikult saab infot praktika, vabatahtliku töö ja õppimisvõimaluste kohta Euroopas.

Messil ja infopäeval osalemine on tasuta ja see toimub Tallinna Ülikooli aatriumis kell 11 kuni 17.