OECD poolt loodud Gender Browser näitab, et 2009. aastal – mille kohta on olemas viimased võrreldavad andmed – oli OECD riikides naiste poolt hõivatud vaid üks kümnest börsiettevõtete juhatuse toolist. Naiste hõivatus erines riigiti vägagi, avaldas tööandjate keskliit.

Kõige kõrgem osalusprotsent – ligi 40% – oli Norras ja selle tingis kohustusliku kvoodi sisseseadmine 2006. aastal. Rootsi, Prantsusmaa, Slovakkia ja Soome naiste osakaal juhtkonnas jäi vahemikku 15–20%, sama ajal kui Saksamaal, Jaapanis ja Hollandis ei küündinud see isegi 5%-ni.

Euroopa Liit töötab jätkuvalt välja meetmeid, millega parandada soolist tasakaalu ettevõtete juhtimises. Hispaania, Island, Prantsusmaa, Holland, Belgia ja Itaalia on seadustanud soolise võrdõiguslikkuse edendamise juhtkondades, seades eesmärgiks saavutada naiste 20–40%-line osakaal.

Kuigi puuduvad veenvad tõendid, et naiste laiem kaasamine juhtimisse parandaks ettevõtete majandustulemusi, on täheldatav, et suurem sooline mitmekesisus tõmbab ettevõtetesse rohkem talente, kellest võivad välja kujuneda tippjuhid.

Gender Browser võimaldab luua võrdlusgraafikuid nii OECD riikide kui ka Brasiilia, Hiina, India, Indoneesia, Venemaa ja Lõuna-Aafrikaga ning jälgida trende ajas. Juhtimisse kaasatuse kõrval on võimalik võrrelda ka haridust, ettevõtluses osalemist, soolist palgalõhet, eluiga ja naiste osakaalu parlamentides.

Gender Browser on osa OECD laiemast algatusest naiste kohta ühiskonnas majanduslike võimaluste võtmevaldkondades: hariduses, tööhõives ja ettevõtluses. Täielikku aruannet koos värskete andmete ja analüüsiga esitletakse OECD nõukogu ministrite kohtumisel 23.–24. mail Pariisis.