Nimelt rääkis taksojuht, et sattus tunnistajaks situatsioonile, kus teine takso sõidutas tema klientide sõpru läbi terve Tallinna kesklinna ning tagatipuks suure ringiga sihtkohta jõudes, küsis mitmekümne euro võrra suuremat summat.

„Taksodega paraku tuleb petmisjuhtumeid ette. Olen taksonduses viisteist aastat töötanud ja see on selline probleem, millega tuleb kogu aeg tegeleda, sest on olemas ka ebaausaid ja pahatahtlikke juhte,“ ütles Tulika Taksode juhatuse liige Anne Rebane Delfile.

Rebase sõnul on ka nende firmas pahatahtlikke juhte töötanud ja nad on taoliste olukordade puhul juhiga lepingu lõpetanud. „Oleme väga karmid, sest et meil on kokku 200 taksot ja me ei saa endale seda lubada, et sellised inimesed meil töötaksid,“ ütles Rebane.

Vihjeid ja kaebusi tuleb Rebase sõnul tihti nii neile otse kui ka läbi linnavalitsuse, kuhu keegi on kaebama läinud.

„Ka korraldame me ise kontrollsõite teatud aegade tagant, kui kaebusi tuleb. Samas meile igapäevaselt küll ei kaevata - nii laialdane see probleem ei ole,“ ütles Rebane.

Rebane ei soostunud nimetama firmasid, kes tema teada enim pettustega tegeleksid, kuid kirjeldas neid siiski üldiselt.

„Väga suured probleemid on nende taksodega, kellel on avalikult kõrged hinnad ja kes põhiliselt pakuvad teenust vanalinna piirkonnas. Neist on päris palju kirjutatud ka, kus kilomeeter sõitu maksab kaks kuni viis eurot, aga see pole ametlikult petmine. Lihtsalt sel puhul kasutatakse ära turistide teadmatust,“ ütles naine.