Varrak ütles läinud neljapäeval toimunud konverentsil „Fantastiliste naiste päev: sotsiaalne ja isiklik ambitsioon“, et ta ei ole kunagi tundnud, et teda naisjuhina diskrimineeritakse või et võimalused naisena juhiks tõusta oleks Eestis piiratud. Seetõttu ei toetaks ta ka ideed kehtestada sookvoodid, vahendas aripaev.ee.

Küll aga leidis Varrak, et on mitmeid väljakutseid, millega juhiks pürgival või juhina töötaval naisel silmitsi seista tuleb. Üks neist on liigne enesekriitilisus, mille tõttu mõtlevad naised ise endale välja klaaslae. „Mitu naist on kandideerinud Eesti Energia või Tallinna Sadama juhatuse esimehe kohale? Muidugi null. Me ei julge või ei tule selle pealegi, et sinna minna,“ tõdes Varrak.

„Kui läheme presentatsiooni tegema, näeme meeletult vaeva," tõi ta teise näite enesekriitilisusest, "mõtleme kõik läbi, paljud ehk harjutavad ka peegli ees, ja muretseme, mida selga panna. Ka pärast esinemist mõtleme harva, et läks hästi.“ Mehed käituvad sarnastes situatsioonides Varraku hinnangul hoopis muretumalt ja vähem enesekriitiliselt.