AS-i Semiramis pankrotihaldur Urmas Ustav ütles teisipäeval, et ettevõtte teisipäevane võlausaldajate esimene üldkoosolek ei teinud sisulisi otsuseid, kuna osa võlausaldajaid vaidlustas häälte jaotuse, kirjutas BNS.

Ustav ütles, et jättis koosolekul hääled andmata Semiramisega seotud äriühingutele, kes on pankrotihaldurile miljonite eurode jagu uusi nõudeid esitanud.

Koosolek peaks jätkuma tuleva nädala neljapäeval, ütles Ustav. Selleks ajaks peaks kohus olema andnud oma määrusega vastuse häälte jaotuse vaidlustusele.

Ustavi sõnul on omavahel vastuolus võlgnikult ajutise halduri aruande koostamiseks saadud info, mille kohaselt on Semiramisel kohustusi 1,5 miljonit eurot, ning võlgnikuga seotud äriühingute mõned nädalad hiljem esitatud nõuded mahus ligikaudu seitse miljonit eurot. "See ei tundu usutav. Emmal-kummal juhul vassitakse," ütles Ustav.

Kõik esitatud nõuded Seminarmise vastu moodustavad kokku rohkem kui 18 miljonit eurot, ütles Ustav.

Semiramise vara hulka kuulub Ustavi sõnul 817 AS-i Scantrans aktsiast, millele võlgnik omistab väärtust, mis on suurem kui 100 miljonit krooni. Kuid kuna Scantrans on pankrotis, ei ole aktsiatel omanikule kuigi suurt väärtust, märkis Ustav.

Kolm nõuet AS-i Tallinna Sadam, OÜ Fox Trade ja OÜ Jalgur vastu, mis samuti pankrotivara hulka kuuluvad, ei ole Ustavi sõnul väga tõsiseltvõetavad.

Semiramise suuremad võlausaldajad on peale võlgnikuga seotud ettevõtete Danske Bank, Tallinna Sadam ja OÜ Jalgur, ütles Ustav.

Harju maakohus kuulutas veebruari lõpul AS-i Semiramis pankroti. Pankrotiavalduse firma vastu esitasid Tallinna Sadam ja Fox Trade.

Ustav on varem BNS-ile öelnud, et Semiramise reaalne majandustegevus seiskus ligi 1,5 aastat tagasi. Firmal ei tekkinud käivet ega kasumit majandustegevusest ega ka võimalikust omanikukasumist.

Semiramis sõlmis 2008. aasta suvel Tallinna Sadamaga lepingu viiendiku Scantransi aktsiate ostmiseks. Scantrans on praeguseks pankrotistunud transiidiettevõte, kellele kuulub Paljassaare sadamas maatükk, mis kõlbab ühtaegu nii logistikaäriks kui ka kinnisvaraarenduseks.