Delfi testis viite käsipesuvahendit: Fairy Lemon, Pur Hand&Nails, Mayeri sensitive, Rimi % nõudepesuvahend ja Marine Lemon.

Test sooritati nädala jooksul, kasutades iga argipäev ühte vahendit. Pesuvahendiga pesti rasvaseid nõusid nii külma veega ning kui rasv ei eemaldunud pesti ka sooja vee all.

Fairy Lemon

Tulemus: 9
Lõhn: 6

Pudeli kuju on mugav lapik ja seega on seda hea käes hoida ka siis, kui käsi seebist libe. Pudelikork peab korralikult ning korduvalt avades-sulgedes ei lase vahendil läbi imbuda ka siis, kui pudel külili asetada.

Lõhn on Fairy Lemonil päris hea ning meenutab tõesti ka nagu sildil lubatud - sidruneid. Pesime Failyga esmalt säilituskarpi, kus hoiti toorest kala. Seega pidi Fairy võitlema nii rasva kui kalahaisuga.

Kallasime plastkarpi paar tilka Fairyt ning lasime karbi külma vett täis, seejärel sulgesime selle kaanega ning raputasime umbes pool minutit.
Peale raputamist avasime kaane ja kallasime vee välja. Ning tulemus oli üllatav, ka külma veega pestes sai karp puhtaks ning kalast polnud haisugi.

Kordasime katset sooja veega ning siingi polnud mingit üllatust – karp sai puhtaks, kuigi peab mainima, et vahendi lõhn jäi väga tugevalt karbi seinte külge ning seda tuli veel korduvalt veega loputada enne kui see kadus.

Pur Hand&Nails

Tulemus: 10
Lõhn: 10

Pudeli kuju jällegi mugav ja püsib ka seebises käes kindlalt, kuid kork ei ole just kõige parem. Kui pudel avada ja sulgeda ning jätta külili asendis tundideks köögilauale, siis tilgub lauale umbes nelja supilusikatäie jagu pesuvahendit.

Ka Pur vahendi katsetamiseks võtsime rasvase säilituskarbi, kus oli hoitud eelmisel õhtul küpsetatud kala – seega tuli ka Puril jagu saada nii kalarasvast kui -haisust.

Kallasime vahendit karpi ning lasime karbi külma vett täis ning sulgesime kaanega. Raputasime ligikaudu pool minutit anumat ning siis eemaldasime kaane ja lasime veel välja voolata.

Jällegi tuli nentida, et pakend ei valeta ning rasvast sai Pur jagu väga hästi. Kõige rohke üllataski see, et kätele ja küüntele leebe vahend on rasva vastu nii tugev. Ka kalahaisu pole enam tunda. Puri puhul on hea seegi, et ta lõhn pole tugev, seega ei häiri see ega jää ka toidunõude külge.

Kordasime katset sooja veega ning siingi polnud mingit üllatust, karp sai puhtaks

Mayeri sensitive

Tulemus: 5
Lõhn: 9

Pudel jällegi väga tarbijasõbralik ning püsib kenasti ka seebises käes. Kork on antud vahendil hea ning ei lase tilkagi välja imbuda, isegi, kui on kummuli asendis tunde.

Seegi kord kallame vahendit säilituskarpi, kus on hoitud eelmise õhtu sööki. Seekord on tegemist hakkliha rasvaga, millest tuleks Mayeri vahendil jagu saada.

Lisame karpi ka külma vett ning sulgeme anuma. Seejärel raputame seda harjumuspäraselt umbes pool minutit ja kallame vee välja.

Seekord jäi anum veidi rasvaseks ning kordame katset uuesti sama karbiga. Ka teine kord ei anna soovitud tulemust ning seega selgub, et Mayer külma veega ei pese.

Proovime uuesti sooja veega ning seekord on tulemus ootuspärane. Mayeril puudub ka tugev aroom, tänu millele ei jää nõudele ebameeldivalt tugevat pesuvahendi lõhna.

Rimi % nõudepesuvahend

Tulemus: 3
Lõhn: 1

Pudel on väga lai ning libe ja seega ei püsi seebises-märjas käes. Pudeli kork on kehv, kuna külili asendis imbub sellest vahendit köögilauale juba esimese poole tunni jooksul.

Ka pudel ise on väga pehme ning seega tuleb ettevaatlik olla, kui seda kasutada, et vaid kerge pigistuse peale üleliia palju vahendit ei tuleks.

Ka Rimi % vahendi kallame säilituskarpi, mis on rasvase puljongiga määrdunud. Laseme vahendi peale ka külma vett ja sulgeme kaanega.
Raputame ka seekord umbes pool minutit aktiivselt ning alles siis kallame karbist seebivee välja.

Tulemuseks on aga rasvane karp ning peab ära mainima, et pesuvahendi tugev lõhn segunenud toidulõhnaga ajas nõudepesijal kergelt iiveldama. Lõhn on tõeliselt ebameeldiv.

Proovime karpi pesta ka sooja veega ning kui korralikult nühkida ja mitmeid kordi loputada, saab karp lõpuks puhtaks. Vahendit kulus märkimisväärselt palju ja et ebameeldivat lõhna nõult saada tuli seda korduvalt loputada.

Marine Lemon

Tulemus: 4
Lõhn: 2

Pudeli kuju on mugav, ei libise ka märjast seebisest käest, samas kork ei pea ka sellel odavamal vahendil, kuna külili olles voolab kinni pandud kordi vahelt vahendit lauale.

Kallasime Marinet karpi, kus on hoitud rasvast pajarooga ning lasime peale külma vett ja raputasime seegi kord umbes pool minutit. Kallasime vee välja ning karp jäi rasvaseks.

Ka selle odavama vahendi puhul on lõhn väga tugev ning ajab kergelt iiveldama. Külma veega vahend rasvast jagu ei saanud. Kordame sama katset sooja veega ning tulemuseks on puhas karp, kuigi nüüd tuleb pesta mõne teise vahendiga karp üle, et iiveldama ajavast haisust lahti saada, sest kes meist tahaks oma sööki säärases tugeva pesuvahendihaisuga karbis säilitada?

Vaata galeriid: