Kultuuriministeeriumi pressiesindaja Nele Meikar ütles BNS-ile, et rahandusministeerium on saanud ülesandeks otsida lisavõimalusi finantseerimisallikate osas, mis aitaksid kaasa valitsussektori positsiooni parandamisele, vahendas BNS.

Neid võimalusi hakkab valitsus aprillis kabinetinõupidamisel arutama.

Kultuurkapitali nõukogu jättis neljapäevasel koosolekul ERM-i rahastamise kinnitamata.

Kultuuriminister ja kultuurkapitali nõukogu esimees Rein Lang ütles neljapäeval Eesti Rahvusringhäälingule, et praegu tegeleb valitsus sellise rahastamisskeemi otsimisega, et kultuurkapital saaks valmis ehitada nii ERM-i kui Eesti muusika ja teatriakadeemia saalide kompleksi. Lang lisas, et ilma riigieelarve täiendava toeta pole kummagi objekti ehitamine võimalik.

Möödunud nädala kabinetinõupidamisel tegi valitsus kultuurkapitali nõukogule ettepaneku suunata kogu kultuurkapitali riiklikult tähtsatele kultuuriobjektidele ette nähtud raha ERM-i ehitusse. Muusikaakadeemia saalidekompleksi ehitamine plaaniti lahendada Euroopa struktuurifondide baasil.

Varem on kultuuriministeerium kinnitanud, et ERM-i uue hoone ehitust rahastatakse põhiliselt kultuurkapitali toel hasartmängumaksust, kuigi ehitusperioodil korraldab rahastamist Riigi Kinnisvara (RKAS). Kuna kultuurkapitali rahalaekumised on aastas kuus kuni seitse miljonit eurot, aga ehitusperiood kestab kolm aastat, siis peab RKAS ehitust finantseerima omavahenditest ja vajadusel selleks ka laenu võtma.