„Kui me Tallinnas 20 aastat tagasi tegevust alustasime, lendas Lufthansa Tallinnast välja kolm korda nädalas. Tänasest maandume Lennart Meri Tallinna Lennujaamas kolm korda päevas – see on muljetavaldav, tugev ja jätkusuutlik kasv,” nentis Lufthansa Soome ja Balti riikide üksuse direktor Marek Kuchta täna lennujaamas peetud pressikonverentsil, teatas firma.

Lennuga, mis täna keskpäeval Münchenisse stardib, kahekordistab Lufthansa oma igapäevaseid lende Tallinnast Münchenisse, ühendades linnad kaks korda päevas oma moodsaima lühimaalendude lennukiga Embraer 195. Uus lend LH2437 väljub Tallinnast esimest korda täna kell 13.10 ja täiendab juba käigusolevat lendu LH2435, mis stardib Eesti pealinnast hommikul kell 06.35.

„Alates tänasest saavad meie reisijad senisest veelgi paindlikumalt ja mugavamalt oma puhkuse- ja tööreise korraldada,” lisas Kuchta.

„Lisalendudega Tallinna ja Müncheni vahel pakub Lufthansa oma Eesti reisijatele ja kõigile teistele Balti riikide reisijatele parimat lennuühendust enam kui 200 sihtkohta rohkem kui 80 riigis – Saksamaale ja kaugemalegi saab lennata hommikul, keskpäeval ja õhtul.”

Uus keskpäevane lend võimaldab sujuvalt edasi lennata paljudesse sihtkohtadesse Euroopas ja Aasias, senine olemasolev hommikune lend aga eelkõige Ameerika Ühendriikidesse. Lendude sagedus tõuseb seitsmelt korralt nädalas neljateistkümnele.

Müncheni lennujaam, mis teenindab üle 35 miljoni reisija aastas, on üks Euroopa kiiremini kasvavaid sõlmjaamu. Algselt käivitatud Frankfurdi liinil lendab moodne Airbus A320, mis väljub õhtuti.

„Kahe viimase aastakümne edukatele aastatele tagasi vaadates torkab silma meie reisijate arvu suur kasv. 2011. aasta oli Lufthansale Eestis ja teistes Balti riikides kõige edukam aasta. Meie reisijate arv kasvas veelgi ning esmakordselt lendas meie kaudu Tallinna ja tagasi 151 000 reisijat. See teeb kasvuks üle 15%,” selgitas Kuchta.

„Meie uued lennud näitavad suurt pühendumust Eesti lennundusturule. Teeme sel turul kõigi partneritega tihedat koostööd, et hoida oma Tallinnast väljuvate lendude täituvust rekordilisel 80% tasemel, mille me eelmisel aastal saavutasime.”