Foorumi eesmärk on tuua kokku Balti autotööstuse spetsialistid, autopargi haldajaid ja erinevate valdkondade ettevõtete tippjuhid, et analüüsida autotööstuse hetkeseisu kolmes Balti riigis ning õppida Euroopa autoparkide haldamise ekspertide kogemustest.

Foorum keskendus autotööstuse erinevatele aspektidele - rahvusvahelisele autopargihaldusele, autode ühiskasutusele, säästmisele ja rohelistele autoparkidele, autotööstuse viimastele tehnoloogilistele arengutele ning kütuse kvaliteedile. Foorum koosnes sellel aastal kolmest osast: hommikune praktiline seminar, konverents Euroopa ja Balti autopargi trendide teemal ning "Äriauto 2012" auhinnatseremoonia.

"Mul on hea meel, et Balti Autotööstuse foorum on saanud rahvusvahelise tähtsusega ürituseks. Üritusel osales üle 150 osaleja Baltikumist, Soomest ja Saksamaalt. Naaberriikide valdkonna spetsilistega on üha olulisem kogemusi vahetada leidmaks paremaid lahendusi liiklemiseks. Tulisemat diskussiooni tekitasid odava ning alternatiivse kütuse ja autode ühiskasutuse temaatika," ütles Arnis Jaudzems, Sixti tegevdirektor Balti riikides.

Foorumil astusid üles Bruce MacLaren, Microsofti autopargi juht, Nico Gabriel, autode ühiskasutuse teenust osutava ettevõtte DriveNow tegevjuht, Seppo Mikkonen, Neste Oil partner, Jarmo Tuisk Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tehnoloogia ja innovatsiooni talituse juhataja.