„Järgmisest aastast hakkavad elukindlustuses kehtima unisex tariifid, mis tähendab naistele ja meestele võrdseid, kuid ka kallimat elukindlustuse hinda. Märkimisväärselt tõuseb just naiste elukindlustuslepingu hind, sest naised on pikema eluea ja parema tervisega.

Meestega juhtub sagedamini õnnetusi või surmajuhtumeid, järgmisest aastast hakatakse meeste kõrgemat riskikäitumist kompenseerima naiste kõrgemate kindlustusmaksetega. Seega on praegu soodne ja õige aeg kindlustada ennast elu ootamatuste vastu,“ ütles SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst.

Näiteks maksab 28 aastasele naisterahvale 15 aastaks sõlmitud Riskikindlustuse põhileping, mille kindlustussumma on 50 000 eurot, igakuiselt SEB uue hinnakirja järgi ligikaudu 8 eurot, vana hinnakirja järgi umbes 17 eurot.

Riskikindlustus on klassikaline elukindlustus, mis on mõeldud kindlustatu pere ärajäänud sissetulekute asendamiseks ja kindlustatu surmaga seotud väljaminekute katteks. Selle kindlustuslepinguga ei koguta raha mingiks otstarbeks, vaid sobib eelkõige kliendile, kes on perekonna peamine või ainuke sissetuleku saaja või on noor, kes soovib pikaks ajaks soodsalt kindlustada.

Lepingu sõlmimisel kokku lepitud kindlustuskaitse ja –makse püsib muutumatuna lepingu lõpuni ning seetõttu järgmiste aastate tariifimuudatused ei mõjuta sel aastal sõlmitud lepingut.