Euroopa suurimate pankade hulka kuuluva UniCrediti juhatus kinnitas 2011. aasta majandustulemused, mille kohaselt oli grupi kahjum 9,206 miljardit eurot, teatas firma.

Kahjumi peamiseks põhjuseks oli kolmanda kvartali strateegiline otsus erakorraliste firmaväärtuste mahakannete osas. UniCrediti Eesti filiaali tulemuseks 2011. aastal oli aga 2,343 miljoni euro suurune kasum, mida toetas väliskaubandustoodete portfell kasv.

UniCredit viis aasta algul läbi täiendava kapitali kaasamise, tagades sellega ennetähtaegselt vastavuse Euroopa Pangandusjärelvalve ja Euroopa Keskpanga nõuetele ning viies panga kapitalibaasilt Euroopa parimate sekka. UniCrediti tegevjuhi Federico Ghizzoni sõnul näitab aasta algul edukalt läbi viidud kapitali suurendamine investorite usku UniCrediti tugevusse.

“Edukas kapitali suurendamine toetab UniCrediti eesmärki olla 2015. aastaks üks kõige olulisemaid ja kindlamaid kommertspankasid Euroopas,” kinnitas Ghizzoni.

UniCrediti Eesti filiaal teenis 2011. aastal 2,343 miljonit krooni kasumit. Filiaali väliskaubandustoodete portfell kasvas 23%, filiaali klientide arv aga üle 50%.

“Meie 35-inimeselist kollektiivi arvestades on tegu väga hea tulemusega,” ütles UniCrediti Eesti filiaali juht Taavi Laur.

UniCredit on ligi 50 riigis esindatud finantsasutus, pangal on enam kui 161 000 töötajat. Kesk- ja Ida-Euroopa regioonis on UniCreditil üle 3900 filiaali.