Andmesidekiiruse mõõtmise tulemused näitavad, et EMT 4G mobiilsidevõrk võimaldab andmete allalaadimist keskmise kiirusega 40,2 Mbit/s ning maksimaalsed allalaadimiskiirused ulatuvad 70 Mbit/s, teatas amet.

TJA peadirektor Raigo Uukkivi sõnul viib 4G mobiilsidevõrgu laiendamine ja arendamine teenuste kvaliteedi Eestis täiesti uuele tasemele.

„Keskmised andmesidekiirused võrreldes 3G võrkudega tõusevad kordades ja see on suur edasiminek. 4G võrkude arendamine olukorras, kus mobiilse internetiteenuste kasutajate arv ja andmeside mahud kasvavad kiiresti, on väga oluline,“ lisas Raigo Uukkivi.

Hinnanguliselt katab täna EMT 4G võrk 30% elanikkonnast, 2012. aasta lõpuks kohustub ettevõte lisama veel 200 tugijaama.

Tele2 Eesti AS ja Elisa Eesti AS pole 4G võrke tarbijale avanud. Vastavalt loatingimustele on Tele2-l kohustus selle aasta lõpuks paigaldada vähemalt 150 tugijaama ja Elisal 35 tugijaama.

Lisaks 2500-2690 MHz sagedusalale eraldati 2011. aasta lõpus mobiilside arendamiseks 1,8 GHz laiendusala ning lähiajal on plaanis mobiilside kasutusse anda ka televisiooni alt vabanev 800 MHz sagedusala, mis loob heade leviomaduste tõttu oluliselt paremad võimalused teenuste pakkumiseks maapiirkondades.