Estonian Air valis Embraeri E-Jet-tüüpi lennukid oma pikaajalise strateegia elluviimiseks. Embraer on suurim regionaallennukeid tootev ettevõte, teatas Estonian Air.

Estonian Airi hinnangul vajab lennufirma ühtekokku 12 Embraeri E-Jet-tüüpi lennukit, mis aitavad lennufirmal tihendada lennugraafikut olemasolevatel liinidel, lisada uusi sihtkohti ja lennata vähemalt kaks korda päevas Euroopa tähtsamatesse linnadesse. Lennufirma eesmärk on tagada pragmaatiline ja jätkusuutlik kasv.

Eesti rahvuslik lennufirma sõlmis Embraeriga lepingu kolme EMBRAER 175 ja ühe EMBRAER 190 ostmiseks. Estonian Air rendib kaheksat lennukit: neli EMBRAER 170-t ja neli EMBRAER 190-t ning sõlmib selleks rendilepingud kolmandate osapoolte ja liisinguettevõtetega. Ostutehingu Embraeriga peab enne heaks kiitma Estonian Airi nõukogu.

Estonian Air pakub otselende 24 sihtkohta Euroopas, Skandinaavias ja SRÜ riikides. Estonian Air keskendub lennuühenduste parandamisele Eesti ja muu maailma vahel eesmärgiga tõsta oma konkurentsivõimet laia lennuvõrgustikuga regionaalse lennufirmana. Lennufirma on avamas selle aasta kevadel mitu uut lennuliini, sh Helsingi, Riia, Jyväskylä, Hannover, Viin, Veneetsia, Joensuu, Kajaani ja Tbilisi. Estonian Air suurendas märgatavalt lennusagedusi Amsterdami, Brüsselisse, Kopenhaagenisse, Stockholmi, Vilniusesse, Moskvasse ja Peterburi.

Ühe suuna piletihinnad algusega Tallinnast algavad 39,9 eurost, ostes pileti Estonian Airi kodulehelt www.estonian-air.ee. Hind sisaldab kõiki makse, äraantavat pagasit, suupistet ja jooke (kuni ühetunnistel regulaarlendudel ainult jooke).

Estonian Air on 2012.a. Rahvusvahelise Jäähoki Föderatsiooni IIHF maailmameistrivõistluste rahvuslik partner Soomes.