„Kui varem oli internetipank eelkõige keskkond oma kindlustuslepingute jälgimiseks ja haldamiseks, siis järjest enam eelistatakse ka lepinguid sõlmida online,“ kinnitas Swedbank Life Insurance SE juhatuse liige Mihkel Mandre, teatas Swedbank.

“Internetipanga kui kanali kasvav populaarsus on kindlasti seotud järjepidevalt lisandunud uute võimalustega saada kogu vajaminev teave netipangast – olgu selleks erinevad kalkulaatorid, e-nõustamine, korduma kippuvad küsimused või muud abimaterjalid. Kahtlemata on tegemist tõusva trendiga, mis on motiveerinud ka meid tegema täiendavaid pingutusi oma lahenduste muutmisel terviklikumaks.“

Toodete lõikes jaotuvad uued sõlmitud lepingud pooleks laenukindlustuse ja pere kaitseks tehtud lepingute vahel. Nii ei nähta varasemate aastatega võrreldes oma kohustusi enam üksnes laenude näol, vaid üha enam tunnetatakse vastutust oma pere ja lähedaste ees ning soovitakse tagada nende finantsturvalisus ka kõige ootamatuteks olukordadeks.

„Eesti tõuseb oma naabrite seast esile, kuna inimeste teadmised ja ootused e-lahenduste osas on väga kõrged,“ kommenteeris Mihkel Mandre.

„Online kanalid ei asenda kindlasti inimlikku kontakti ja nõustamist kontorites, vaid lisavad uusi võimalusi eelkõige neile, kes on rohkem hõivatud või kes eelistavad oma otsused pigem iseseisvalt teha.“

Internetipangas lepingu sõlmija keskmine vanus on 34 aastat ja keskmine valitud elukindlustussumma ulatub 45 000 EUR’ni.

Internetipangas sõlmitud lepingud on sellega oluliselt suuremad kui pangakontoris sõlmitud lepingud, kuigi vanuseline jaotus on üsna sarnane (kontorit lepingu sõlmimise kohana eelistava inimese keskmise vanus on 36 aastat) .

Swedbank on oma netipangas töötanud virtuaalset suhtlust eelistavale kliendile välja erinevaid tugilahendusi, mille eesmärgiks on tagada põhjalik taustainfo, nõustamine ja tagasiside kõikidele kliendi küsimustele. Netipanga elukindlustuse keskkonnas saab klient analüüsida ja hinnata oma kindlustusvajadust, tutvuda põhjaliku infoga kindlustuslepingu kohta ning vaadata erinevaid abimaterjale.