Transiidikeskuse AS tütarfirma AS Muuga CT (Muuga konteinerterminal) käitles käesoleva aasta märtsis kõikide aegade rekordkoguse – 20 317 TEU'd*. Uus rekord on mahult 23% enam kui möödunud aasta samal perioodil käideldud kaubakogus.

Käesoleva aasta kolme kuuga kokku käideldi 56 545 TEU'd, mis on 28 protsenti enam kui möödunud aasta samal perioodil.

“Kuust kuusse sündivad transiidirekordid on ühelt poolt hea uudis, teisalt peame täna tegema ettevalmistusi, et suudaksime sellist kiiret kasvu absorbeerida. Meie olemasoleva konteinerterminali tehnoloogiline võimsus on 450 000 TEU’d. Terminali nominaalne võimsus on 325 000 TEU’d ehk siis ca 70% tehnoloogilisest võimsusest. Mida lähemale terminal jõuab oma nominaalse võimsuse piirini, seda aeglasemaks muutub tema töö, langema hakkab efektiivsus ja kvaliteet. Peame astuma juba täna mitu sammu selleks, et ka 4 aasta pärast oma mahte jätkuvalt tõsta,” kommenteeris majandustulemusi Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee.

Transiidikeskuse AS tütarfirma AS Refetra käitles kolme kuuga kokku 204 000 tonni üldkaupu, mis on 49% enam kui möödunud aasta samal perioodil. Transiidikeskuse AS tütarfirmade aasta kahe esimese kuu kaubakäive kokku oli 743 000 tonni, mis on 5% enam kui möödunud aastal.

Transiidikeskuse AS on Eesti ainsate spetsialiseeritud konteiner- ja külmkaubaterminalide operaator Muuga sadamas. Transiidikeskuse AS operaatorfirmad käitlesid 2011. aastal kokku 2 650 000 tonni erinevaid kaupu. Konteinerkaupade käive kasvas 2010. aastaga võrreldes 30% võrra.

---------------------------------------------------------------
* - TEU on 20-jalase konteineri tingühik.