„Eesti IT tugevusteks on teenuste ja lahenduste sotsiaalne mõju, teiseks laiaulatuslik riiklik IT kasutus ning kolmandaks inimeste ja töötajate oskused interneti kasutada. Kõikides teistes kategooriates oleme maailma keskmine tase. Samas nõrkustena mainib IT raport Eesti puhul ära nõrka interneti kättesaadavustr ning äri ja innovatsiooni veel suhteliselt madalat taset,“ sõnas Rebane.

Rebane lisas, et kategooriate kaupa olid Eesti tugevaimad saavutused telekommunikatsioonituru kõrge konkurents, kirjaoskus kõrge tase, seadusandluse arendutase, koolide internetiseeritus ning ettevõtete internetikasutus. Nõrkustena mainis Rebase sõnul raport ära Eesti liiga kallid mobiiliteenuste- ja internetitasud ning riikliku maksukoormuse.

„Peab ütlema, et Eesti tiiger ei maga, Eesti areng on olnud hea ning oleme kõrgel maailmatasemel oma IT arenguga, samas tuleb tunnistada, et selle taseme säilitamiseks tuleb iga aastaselt kõvasti tööd teha,“ lisas Rebane.

Eile õhtul avaldatud Maailma Majandusfoorumi poolt koostatud globaalse IT raporti järgi tõusis Eesti 24. kohale ning kuulub nüüd kõrgesissetulekuga riikide kategooriasse

Globaalne IT raport kajastab 142 maailmariigi infotehnoloogilisi saavutusi 2011. aastal. Tegemist on kindlasti paljude pingeridade koondtabeliga, mis kajastab maailma 98 protsendi SKT loojate tehnoloogilist arengut.

2011. aasta IT raport märgib ära globaalsete suurimate muutujatena IT maastikul koolme põhilist nüanssi – meeletult on suurenenud töödeldavad andmemahud, kiiresti on levinud ja arenenud mobiine internet ning sotsiaalmeedia on saavutanud globaalse mõjujõu.