06.04.2012, 09:30
Loe, mis põhjustel toiduamet mullu ettekirjutusi tegi
FOTO:
Eelmise aasta andmete põhjal tehti veterinaar-ja toiduameti jaekaubanduse, mahepõllumajanduse ja mitteloomse toidu büroo peaspetsialist Eve Kukke sõnul kõige rohkem ettekirjutusi Põlvamaal, sellele järgnesid Ida-Virumaa ja Harjumaa.
Loe, millised olid peamised ettekirjutuste põhjused:
* Puudused enesekontrollisüsteemis 19%
* Puudused seoses hügieeniga 23%
* Toidu mittenõuetekohane käitlemine 16%
* Töötajate puudulikud hügieeniteadmised/ rakendamine/tervisetõendi puudumine 11%
* Kasutatava joogivee mittenõuetekohasus või selle tõenduse puudumine 4%
* Pakendamise või pakkematerjalide mittenõuetekohasus 4%
* Puudused kahjuritõrjeplaanis või selle toimimises 2%
* Puudused jäätmekäitlusplaanis või selle toimimises 1%
* Puudused loomsete kõrvalsaaduste käitlemisel 1%
* Toidu jälgitavuse mitte tagamine 8%
* Puudused laboratoorsete analüüside kavas/kava täitmises/proovide tulemustes 5%
* Mittenõuetekohane toidu märgistus 6%