Tehingu maksumuseks oli 7,3 miljonit eurot. Trigoni omafinantseering moodustas sellest 2,3 miljoni eurot ning viis miljonit eurot moodustas finantseering pangalt. Pärast tehingu lõpuni viimist on AS Väätsa Agro kohustuste jääk 600 000 eurot, teatas Trigon Agri Stockholmi börsile, vahendas BNS.

Väätsa Agro omandamisega kasvab Trigon Agri lüpsilehmade arv ligi 4000 peale võrreldes senise 2200 peaga.

AS-i Väätsa Agro aastane piimakvoot on 13,9 miljonit liitrit. Ettevõtte harib 4160 hektarit põllumaad, sellest 1718 hektarit kuulub firmale ning 304 hektarit rendib ettevõte riigilt, ülejäänud maa renditakse peamiselt eraisikutelt. Väätsa Agrol on 3386 lüpsilooma, millest 1685 on lüpsilehmad. Eelmise aasta lõpu seisuga oli ettevõtte puhastulu kuus miljonit eurot ja ärikasum enne kulumit (EBITDA) 970 000 eurot.

Trigon Agri kavatseb Swedbankilt, Swedbank Liisingult ja Hanseatic Capitalilt osta ära ka Väätsa Agro vastu tekkinud nõuded, kirjutas ajaleht Äripäev märtsi algul.

Mullu novembris kinnitas Pärnu maakohus Väätsa Agro saneerimiskava. Varem oli Väätsa Agro suurim võlausaldaja Swedbank vaidlustanud eelmise saneerimiskava ja taotlenud ettevõtte pankrotti.

Varasema info kohaselt ulatus Swedbanki ja panga liisingfirma nõuete summa Väätsa Agro vastu koos kõrvalnõuetega enam kui 10 miljoni euroni.