Imatra Elektri juhatuse esimees Märt Jemmer ütles ajalehele Eesti Päevaleht, et ettevõte valmistub tuleva aasta algul avanevale turule tulema.

"Mina ise jääksin küll Eesti Energia poolt pakutava niinimetatud üldteenuse kliendiks, sest selle hinda jääb olulisel määral kontrollima konkurentsiamet," ütles Jemmer.

"Teeme ettevalmistusi, suuri kliente püüdma ei lähe, kodutarbijatele ja väikeettevõtetele valmistame ette kaks-kolm paketti," kommenteeris Jemmer ettevõtte planeeritavat tegevust. "Me ei lükka kedagi tagasi, kellele meie hind sobib, kuid arvestage, et me tuleme siia ikkagi tulu teenima."

Jemmeri hinnangul lahkub Eesti Energia klientides ligikaudu seitse protsenti, kui arvestada üle 15 aasta tagasi avanenud Põhjamaade elektrituru kogemust.

Varem on Jemmer BNS-ile öelnud, et tänavu võiks sõnul alata turu avanemisega seoses ettevõtte turundus- ja kommunikatsioonivaldkonna töö, samuti võiks ettevõte siis võtta tööle rohkem inimesi.

Imatran Seudun Sähkö Oy omandas aastavahetusel Fortumi kontsernilt elektri jaotus- ja müügiettevõte Fortum Elekter AS, mis jätkab oma tegevust Imatra Elektri nime all. Fortum loobus samaaegselt osalusest Imatran Seudun Sähkös.

Fortum Elektril on 24.400 elektrienergia jaotus- ja müügiklienti Läänemaal ja Viimsis. Ettevõtte müügitulu oli 2010. aastal 15 miljonit eurot ja töötajate hulk ulatus Haapsalus ja Viimsis kokku 43 inimeseni.