Märtsis kasvas Estonian Airi turuosa regulaarlendudel üheksa protsendipunkti võrra, ulatudes 38,3%-ni. Lennukite keskmine täituvus kasvas märtsis 15,9 protsendipunkti võrra, ulatudes 67,4%-ni.

Kui Tallinna lennujaama reisijate arv suurenes käesoleva aasta märtsis 19,3%, siis Estonian Airi poolt teenindatud reisijate arv kasvas mullusega võrreldes 22,3%, sealhulgas regulaarlendududel 30,4%. Tallinna lennujaam teenindas märtsis 163 732 ja Estonian Air 56 661 reisijat.

Estonian Air juhatuse esimehe Tero Taskila sõnul peab Estonian Air kasvama jätkusuutlikult ja pragmaatiliselt. „Suure panuse lennufirma arengusse on andnud eesti kliendid. Suuri ja kalleid kampaaniad reisijatearvu kasvatamiseks me ei ole teinud, küll aga tihendanud lennugraafikut, avanud uusi sihtkohti ja vaadanud üle piletite hinnastamise põhimõtted,“ sõnas Taskila.

„Estonian Airi piletihinnad on väga konkurentsivõimelised, mis on kliendid taas meie juurde toonud ning hoolimata kütusehinna tõusust, oleme suutnud pakkuda vägagi atraktiivset piletihinda,“ märkis Taskila. „Võimaldamaks Eesti reisijatele laia lennuliinivõrgustikku, oleme võtnud eesmärgiks suurendada ka transiitreisijate osakaalu ning seetõttu avanud uusi sihtkohti eelkõige Skandinaavia linnadesse,“ lisas Taskila.

Estonian Air on viimastel kuudel suurendanud lennusagedusi Kopenhaageni, Amsterdami, Brüsseli, Oslo, Moskva, Peterburi ja Kiievi liinidel ning avanud mitmeid uusi sihtkohti nagu Helsingi, Riia, Viin, Hannover, Thbilisi, Trondheim, Joensuu, ning Kajaani.

Estonian Airi piletihinnad sisaldab kõiki traditsioonilisi teenuseid: üks äraantav pagasiühik (kuni 23 kg), salongi kaasavõetav käsipagas (kuni 8kg) ning suupisted ja joogid pardal. Estonian Air pakub ärireisijatele ja turistidele otselende Tallinnast 24 sihtkohta Euroopas, Skandinaavias ja SRÜ riikides. Eesti rahvuslik lennufirma keskendub lennuühenduste parandamisele Eesti ja muu maailma vahel eesmärgiga tõsta oma konkurentsivõimet laia lennuvõrgustikuga regionaalse lennufirmana.