Kui riik satub majandusraskustesse, tullakse tavaliselt mõttele, et kuna kriisis väheneb ettevõtete võime laenu saada, oleks parem, kui avalik sektor ise ettevõtetele raha annaks ja võimalikud riskid enda kanda võtaks, kommenteeris ta eilset Ekspressi uudist, et EAS on viimasel kümnendil rahastanud paljusid tegevuse lõpetanud ettevõtteid, kirjutas aripaev.ee.

"Olen täitsa kindel, et see sobib kindlasti väga hästi pankadele, see võib lühiajaliselt aidata ka ettevõtetel hakkama saada, aga pikaajaliselt on see suure riskiga tegevus, millel ei ole väga head põhjendust," ütles Kaljulaid ETV saates "Kahekõne".

"Kui juba kord on seda teed mindud, siis niisuguseid fonde on väga raske tagasi kokku rullida, kui turuolukord paraneb," märkis Kaljulaid ning lisas, et ta ei usu riikliku investeerimispanganduse vajalikkusesse.

Lisaks jääb see raha tema sõnul konkureerima erarahastusega ja see ei ole õige, eriti praegu, kui on selgunud, et avaliku sektori rahal on samuti hind ja see võib erasektori raha hinnast kallimakski osutuda.