Niisamuti jäid praktiliselt veebruari tasemele teravilja, liha ja suhkru hinnaindeksid. Õli hinnaindeks tõusis ja piimatoodete hinnaindeks langes.

Teravilja hinnaindeks oli märtsis 227 punkti (veebruaris 226 punkti). Kerge hinnaindeksi tõusu tõid kaasa madalatest laovarudest tingitud maisi hinnatõus ja sojaoa tugevnev turg. Kuna nisu laovarud on piisavad, siis viimase hind muutus vähe. Pärast mitmekuist langust oli riisi hinnas näha taastumise märke, millele aitasid kaasa Hiina ja Nigeeria ostukoguste suurenemine.

Õli hinnaindeks tõusis märtsis 245 punktini (võrreldes veebruariga 6 punkti, +2,5%). Õli hinnatõus on tingitud maailmas palmiõli vähesest tootmismahu kasvust, sojaõli piiratud ekspordimahust ja rapsiõli vähenenud tootmisest.

Liha hinnaindeks oli märtsis 178 punkti, kerget tõusu vedas veiseliha. Sea- ja lambaliha hinnad muutusid vähe. Linnuliha hind langes nõudluse vähenemise ja laialdaste ekspordivõimaluste tõttu. Keskmiselt olid tänavu esimeses kvartalis lihahinnad 3,5% kõrgemad kui eelmisel aastal.

Piimatoodete hinnaindeks oli märtsis 197 punkti ja see langes võrreldes veebruariga 5 punkti võrra (2,5%) ning on madalaimal tasemel 2010. aasta augustist alates. Märtsis kõikide piimatoodete hinnad (eriti või hind) langesid. Pärast rekordtasemele jõudmist 2011. aasta märtsis, on piimatoodete hinnad langenud, mille põhjuseks on Okeaania, Euroopa ja Põhja-Ameerika varude suurenemine. Keskmiselt olid piimatoodete hinnad selle aasta esimeses kvartalis 12% madalamad kui aasta eest.

Suhkru hinnaindeks püsis märtsis veebruariga samal tasemel – keskmiselt 342 punkti, mis on 30 punkti (8%) madalam kui möödunud aastal. Üldiselt oli suhkru hind ebastabiilne, sest turg otsib enne uue hooaja algust Brasiilias veel õiget suunda. India, Euroopa Liit ja Tai on teatanud tootmismahtude kasvust, mis lubab hoida suhkru hinda madalamal tasemel kui eelmisel hooajal. Samuti mõjutas suhkru hinda India teadaanne eksportida ühe miljoni tonni võrra rohkem suhkrut.