Tallinna suuri tänavapuhastushankeid valitsevad kolm suurt – Jaaksoni Linnahoolduse AS, Teho ja Tänavapahustuse AS. 2007. aastal sõlmis linn nendega seitsmeaastased lepingud kogusummas 61 miljonit eurot, kirjutab aripaev.ee.

Veolia Keskkonnateenused, toonase nimega Cleanaway, üritas kuldse kolmiku kõrval jalga ukse vahele saada, kuid Tallinna kommunaalameti seatud tingimuste tõttu see neil ei õnnestunud. Cleanaway küll vaidlustas tingimused ja kommunaalamet pidi neid ka muutma, kuid siis otsustas Cleanaway mõneti üllatuslikult vaidlusega mitte jätkata.

Teine suur ja magus amps on tänavapuhastajatele Tartu linn. 2008. aasta sügisel toimus seal teine katse leida ida- ja läänepiirkonda puhastusfirma. Esimene hange oli vett vedama läinud, sest pakkumused läksid linnale liiga kalliks. Sel ajal, kui hange käis, oli aga juba alustatud kriminaaluurimist ning konkurentsiameti uurijad kuulasid tänavapuhastusfirmade juhtide omavahelisi kõnesid pealt. Veebruaris mõistis Harju maakohus kokkuleppemenetluses süüdi Tänavapuhastuse ASi, ASi Veolia Keskkonnateenused ning viimase juhi Argo Luude.

Vaata väljavõtteid salaja lindistatud kõnedest SIIT.