Realo sõnul on Couche-Tard Põhja-Ameerika suurim iseseisev börsil noteeritud jaemüügiettevõte, millel on soov laieneda Euroopasse.

"Kontsern koondab enda alla umbes 5800 kauplust, millest umbes 4200 müüvad ka mootorikütust. Seega on Couche-Tardi puhul tegemist jaekaubandusvaldkonnas väga tugeva ettevõttega, mis loob eeldused jätkuvaks kasvuks," ütles Realo.

"Mis puudutab võimalikke muudatusi Eesti turul, siis esialgu olulisi muudatusi plaanis ei ole. Me jätkame igapäevast tegevust vastavalt valitud strateegiale ning seda Statoili kaubamärgi all. Kuid kuna Couche-Tard on ettevõte, mille põhitegevuseks on jaekaubandus ja mootorikütuste müük, siis ma olen kindel, et nende kogemus aitab kaasa klientide veelgi paremale teenindamisele ja tugevdab meie ettevõtet tervikuna," lisas ta.

Kanada päritolu jaemüügikontsern Alimentation Couche-Tard Inc on teinud ostupakkumise 100 protsendi Statoil Fuel & Retaili (SFR) aktsiate omandamiseks, mis puudutab kogu kontserni sh Baltikumis asuvate tütarettevõtete aktsiate ostmist.

Pakkumise on heaks kiitnud nii SFR-i nõukogu kui ka ettevõtte suurim omanik Statoil ASA. Tehing planeeritakse lõpuni viia 2012. aasta teise kvartali jooksul.

Couche-Tard kontsern kasutab maailmas erinevaid kaubamärke. Antud tehingu juurde kuulub ka nii Statoil logo kui ka Statoili nime kasutamise õigus.