„Liidame põhjala riikide hulka ka Saksamaa ja ka Eesti ning saamegi tugeva arengumootori Euroopa arenguks," lisas Penttilä. 

Penttilä lisas, et Soome on viimase 20 aastaga muutunud murtud riigist, mis tuli suurest kriisist, Euroopa kõige konkurentsivõimelisemaks riigiks.

"Seda on kinnitanud Maailma Majandusfoorumi statistika ja andmed. Ma usun, et Eesti on samal teel ja kursil ehk siis Eestil on võime areneda rikkaks riigiks,“ sõnas Penttilä.

Kaubandus- ja tööstukoja esimees paigutas Euroopa riigid kolme erinevasse kategooriasse – esiteks lootuseriigid ehk põhjala, Saksamaa ja Eesti, teiseks hirmuriigid nagu Prantsusmaa ja Hispaania ning kolmandaks häbririigid ehk Kreeka ja Portugal.

„Võin aga kindlalt väita, et viie aasta pärast on Euroopa hoopis teistsugune kui täna. Olen kindel, et Euro on ka viie aasta pärast käibel, kuid pisut teist moodi ja teiste riikidega,“ lisas Penttilä.

Penttilä hinnangul oleks hirmuunenäostsenaarium Euroopale, kui Euroopa Liidus liiguks võim keskele ning kaoks ära üldine konkurentsivõime.

„Kui hakkame liigselt keskvõimust rääkima, juhtub see, et hakatakse ühtlustama eelarve- ja maksupoliitikat ning see tapab konkurentsi ning vaba liikumise Euroopas, See oleks õudusunenägu,“ lisas Kaubandus- ja tööstukoja esimees.