Bestok Kinnisvara ajutine pankrotihaldur Andres Hermet ütles BNS-ile, et kinnisvarafirma sõlmis neljapäeval sakslastega väga soodsa müügitehingu ja lisas, et investoritel on keskuste edasiarendamiste ja laiendamisega suured plaanid.

Hermet sõnas, et ootab raha laekumist tehingust, peale mida saavad võlausaldajate nõuded rahuldatud ja ettevõte saab oma tegevust jätkata.

Harju maakohus andis OÜ-le Bestok Kinnisvarale aega võlausaldajate nõuete rahuldamiseks kuni 20. aprillini.

Merekeskuse kinnistu omaniku pankrotti nõuavad kohtus Expresso OÜ ja Swedbank Liising AS.

Maksu- ja tolliameti andmetel oli ettevõtte maksuvõlg reedese seisuga 216 757 eurot.

Ettevõtte majandusaasta aruande andmetel jäi Bestok Kinnisvara 2009. aastal 1,5 miljoni krooniga kahjumisse, aasta varem oli ettevõte 2,82 miljoni krooniga kasumis. Ettevõtte müügitulu oli 2009. aastal 19,3 miljoni krooni. Kontserni kohustused olid 2009. aastal kokku 205,3 miljonit krooni ning lühiajaliste laenukohustuste summa 133,3 miljonit krooni. Hilisemaid majanduaasta aruandeid ettevõte esitanud ei ole.

Bestok Kinnisvarale kuulub Krediidiinfo andmeil Merekeskuse kinnistu Tallinnas Mere puiesteel, Lootsi 8 kinnistu ja veel enam kui 20 kinnisvaraobjekti Tallinna eri linnaosades ning Saku, Rae ja Harku vallas.

Bestok Kinnisvarast pool kuulub Vassili Luzinile, ülejäänud kuulub Nadežda Gavrilovale ja Ljudmila Verbitskale, kes kumbki omab veerandit ettevõttest.