Läbiotsimine korraldati samuti Kilgi ettevõtete hulka kuuluva Werol Tehaste vastu algatatud kriminaalmenetluse raames.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina kinnitas täna hommikul Delfile, et läbiotsimine toimus, kuid enamat ei soovinud ta täpsustada.

Werolil väljusid asjad kontrolli alt eelmise aasta lõpuks. Suure kella külge läksid Werol Tehaste võlad 9. veebruaril, kui viljakasvatajatele kuuluv Kevili PÜ esitas Weroli suhtes kohtusse pankrotiavalduse.

Maaleht kirjutas, et Kevili mõõt sai täis pärast rapsikoogi kadumist, mida nad Werolis ladustasid.

Kohtumääruses selgitatakse, et eelmise aasta lõpu seisuga pidi laos olema Kevilile kuuluvat rapsikooki 1462,81 tonni. Enne jõule soovis Kevili seda kätte saada, kuid see ei õnnestunud.

16. jaanuaril viidi läbi Weroli laovaru inventuur ja siis selgus, et detsembrikuus hoiule antud 1583,25 tonni rapsikooki laos ei ole.

Weroli esindaja selgitas, et seoses rahaliste raskustega müüdi kaup 2011. aasta lõpus kolmandatele isikutele ja andis lubaduse, et toob Kevili jao lattu tagasi. 75 tonni ta ka tagastas. Võlausaldajal oli õigus nõuda saamata jäänud rapsikoogi (s.o 1387,41 tonni) hüvitamist summas 332 978.40 eurot.

20. veebruaril peetud esimesel eelistungil anti Werolile aega asjad ära klaarida veebruari lõpuni. See ei õnnestunud ning 28. veebruaril määras kohus tehasele ajutise pankrotihalduri.