Soome kaubandusliidu teatel on peamine põhjus, miks Eestisse sõidetakse, madalam hinnatase. Nii arvab üle poole Eestisse sõitvatest soomlastest, teatab Kauppalehti.

„Soomlaste hinnateadlikkus on kahe viimase aasta jooksul selgelt kasvanud ja see suurendab Eestisse reisimise indu. Eestisse sõitude arv on endiselt kasvamas,“ ütles Soome kaubanduse liidu peaökonomist Jaana Kurjenoja.

Hinnateadlikkuse suurenemine on toonud kaasa nähtuse, mida Soome ettevõtetes on kardetud: igapäevaste teenuste ja toodete nõudmine on hakanud Eestisse kanduma. Soomlased ostavad Eestist varasemast rohkem näiteks ravimeid ja muid apteegikaupu ning toiduaineid. Ka juuksuriteenuste populaarsus kasvab, sest need teenused on Eestis odavamad kui Soomes.

Soomlaste tarbitavate teenuste esiritta kuuluvad ka ujulad, saunad ja solaariumid. Viiendik turistidest käib ooperis, teatris või mõnel muul kultuuriüritusel.

„Eestisse reisimine on argistunud. Sealt otsitakse kaupu ja teenuseid, mida võiks sama hästi saada oma kodu lähedasest poest või juuksurisalongist. Et reisid Tallinna on kiired ja lihtsad, on nädalalõpuostude tegemine seal pea sama vaevatu kui autosõit kohalikku ostukeskusesse. See paistab välja eelkõige uusimaalaste reisimises,“ ütles Kurjenoja.

Viinavool Eestist Soome ei lõpe. Alkohol on endiselt kõige levinum toode, mida kaasa tuuakse. 84 protsenti Eestist Soome reisijatest toob kaasa alkoholi. Maiustusi toob 58 protsenti ja riideid pool reisijatest.