Briti investeerimis- ning nõustamisfirma Aorta Capital Limited poolt korraldatud tehingus osteti varad kohtu ning ajutise pankrotihalduri järelvalve all toimunud endise arendaja ja omaniku Bestok Kinnisvara OÜ võlakohustuste restruktureerimise käigus ning käesolev tehing kujutab endast esimest sellelaadset Saksamaa suletud investeerimisfondi rahapaigutust Eestisse, teatas ettevõte.

Arendusprojekt on osa pikaajalisest strateegilisest investeeringust Eestisse, mis Baltimaade juhtiva ning majanduslikult atraktiivseima piirkonnana pakub Saksa fonditurule enim huvi. Tehingut finantseerisid Nordea pank ning LHV pank ja nõustasid ostja poolt advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets ning audiitor- ja maksukonsultatsioonifirma Ernst & Young. Müüjat nõustas advokaadibüroo Entsik & Partnerid.

Varade kaubandusliku arendamisega tegeleb Estnische HafenCity ning tema investorite nimel Aorta kohalik tütarfirma Reval Signet Development OÜ.

Merekeskus on laevaturistide seas suure tuntuse omandanud ja märkimisväärse kaubandusliku potentsiaaliga basaarilaadne jaekaubanduskompleks. Lootsi Kaubakeskus asub paekivist Lootsi kvartali südames, mis etapikaupa muudetakse tuntud moebrändidele ning tippklassi teenustele keskendunud kaubanduskeskuseks. Lootsi keskusel saab olema tugev suunitlus ka meelelahutusele ja perekesksusele, teenindades Tallinna merevärava 8 miljonit välisturisti, unustamata seejuures ka kohalikke tarbijaid.

Uudis esimesest suurest arengust Lootsi 8 keskuses jõuab avalikkuseni käesoleval nädalal, mil teavitatakse juhtiva Põhja-Euroopa ankurrentniku esmakordsest sisenemisest Eesti turule, kes toob olulise liiklussõlme lähedal asuvasse uudse kontseptsiooniga keskusesse oma kümnenditepikkuse jaekaubanduskogemuse, globaalse ostujõu ning tunnustatud klienditeenindustaseme.