FOTOD: Eesti parima toiduaine tiitli sai Rukkileivakattega ahjukael
Eesti Toiduainetööstuse Liit kuulutas tesipäevasel toiduainetööstuse aastakonverentsil tänavuseks parimaks toiduaineks Rakvere Lihakombinaadi Rukkileivakattega ahjukaela.
Tänavune Eesti parim toit tervisele on Rakvere lihakombinaadi Lihaveise-grillvorst lambasooles, Eesti parim mittealkohoolne jook OÜ Kadarbiku Köögivili Ananassi-vaarika maitsega 4-vilja mahl ja Eesti parim alkohoolne jook AS-i Põltsamaa Felix Põltsamaa Tõmmu 2003, teatas toiduliit.
Eesti parima toiduaine konkursile laekunud toiduaineid hindas komisjon, kuhu kuulusid eelneva spetsiaalse koolituse läbinud toitumisteadlased, riigiametnikud, toiduajakirjanikud ja kaubanduse esindajad.
Konkursi eesmärk on tutvustada tarbijatele ning kaubandusele uusi toiduaineid ja nende tootjaid ning innustada toiduainetööstust tootearendusele. Seeläbi jõuavad liidu teatel turule kaubad, mis on kvaliteetsed ja konkurentsivõimelised nii meil kui mujal ning mis aitavad kaasa tasakaalustatud toitumisharjumuste kujunemisele.
Toiduliit korraldab konkursi koostöös Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete instituudiga.