Uued seadmed tarnis Kalevile maailma suurim šokolaaditootmisseadmete valmistaja, Šveitsi ettevõte Bühler, teatas ettevõte.

Kalevi juhatuse esimees Kaido Kaare sõnas, et uued tootmisseadmed avardavad Kalevi võimalusi toota kvaliteetseimat ning senisest laiemat valikut šokolaadi, mis omakorda tõstab oluliselt Kalevi toodete konkurentsivõimet nii Eestis kui mujal maailmas.

“Kalevi šokolaadiköögi toodang ei jää nüüdsest millegi poolest alla maailma tipptootjate toodangule ja on igati võrreldav näiteks kuulsa Šveitsi šokolaadiga. See avardab oluliselt Kalevi ekspordivõimekust. Ekspordi kasvu arvelt näeme perspektiivi ka uute töökohtade loomiseks Kalevisse,” märkis Kaare.

Uue šokolaadiköögi toodang jõuab Eestis kauplustesse järk-järgult lähiajal. Tarbijad tunnevad uues šokolaadiköögis valminud šokolaaditooted ära vastava pakendimärgistuse järgi.

“Eestis müüdava šokolaadi retseptid ja maitseomadused ei muutu, küll aga tõusevad šokolaadi kvaliteediomadused, näiteks peensusaste, sulavus ja maitse pehmus,” lausus Kaare.

AS Kalev on Eesti suurim ja vanim kondiitritööstusettevõte, mille turuosa ulatus turu-uuringufirma AS Nielsen järgi perioodil detsember-jaanuar 2012 40,5% protsendini, olles kasvanud aastaga 2,1 protsendipunkti võrra.