Lugeja võttis naiste rahakoti, millel oli märgitud, et hinnatud 55-lt eurolt alla 19,95-le. „Pole paha,“ mõtles lugeja, kuid märkas, et „originaal“ hinnasilte on kaks, kleebitud üksteise peale ja see tekitas küsimusi.

Koorides esimese kleepsu maha, avastas ta, et sildil oli hinnaks 19,95. „Tundub, et Kaubamajas ei ole allahinnatud asju, vaid taastatud originaalhinnad,“ ütles lugeja.

Delfi Majandus uuris tarbijakaitseametilt, et kas taoline teguviis on õiguspärane.

„Tegemist on eksitava kauplemisvõttega, mis on tarbijakaitseseadusest tulenevalt keelatud,“ ütles ameti esindaja Hanna Turetski.

Kas ja mis karistus Kaubamaja eksitava võtte eest ees ootab, et saanud Turetski veel öelda ja lisas, et seda selgitab juhtumi täpsem uurimine.

"Antud juhtumi puhul võib öelda, et tegemist võib olla ebaausa kauplemisvõtte kasutamisega, mis on tarbijakaitseseadusest tulenevalt keelatud. Kas see on tõepoolest nii, seda pelgalt fotole vaadates paraku öelda ei saa. Seda saame öelda pärast seda kui oleme lõpetanud omalt poolt alustatud menetluse just sama juhtumi osas," ütles Turetski.

Tarbijakaitseameti poole on Turetski sõnul aeg-ajalt mõned tarbijad analoogsete muredega pöördunud, kuid ühelgi juhul ei ole eksitamine kinnitust leidnud.

"Kui tarbija avastab kauplusest võimaliku eksitamise, oleks mõistlik esimese asjana pöörduda müüja-teenindaja poole ja viidata segadusele ja paluda selgitust," soovitas Turetski.

Samuti ootab tarbijakaitseamet tarbijatelt sellekohast informatsiooni, mis annab võimaluse vajadusel menetluse algatamiseks.