Hinnamuutuse põhjuseks on sel kuul alanud ostuhinna langustrend, mis on senini püsinud. See on võimaldanud aprillis pea iga nädal langetada hindu ka tanklates, teatas Neste.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS mootorikütuste tootejuhi Teedo Meltsi sõnul langetati nädal tagasi bensiini hinda 3,5 senti liitri kohta. Diislikütuse hind jäi siis samaks. Üle-eelmisel nädalal langes bensiini liitrihind 1,5 senti ning diislikütuse hind 3 sendi võrra.

„Eestis on viimaste nädalate jooksul võrreldes teiste Balti riikidega mootorikütuste hinnad langenud rohkem. Selle peamiseks põhjuseks lisaks üldisele sisseostuhindade langusele on ka üha tugevnev konkurents siinsel turul. Tihedat konkurentsi Eesti turul ilmestab ka fakt, et Baltikumi soodsaim mootoribensiini müüakse just Eestis ja ka diislikütuse hind on Eestist soodsam vaid Leedus, kus aktsiisimaks on võrreldes Eestiga koguni 9 sendi võrra madalam,“ sõnas Melts.
Hinnad enamikes Neste jaamades on: Futura 95 - 1,379, Futura 98 - 1,419 ja diislikütus Futura D - 1,364 eurot liitri kohta.

Hinnad Statoil 1-2-3 automaatjaamades: mootoribensiin 95 1,37 eurot, mootoribensiin 98 1,41 eurot, diislikütus 1,364 eurot liitri kohta. Teenindusjaamades on hinnad kõrgemad.