Apple ei ole loomulikult ainus suurfirma, kes kasutab ära igivanu tööstust ja kulutamist soodustavaid seaduseid. Apple'i teeb eriliseks tema suurus ning maksusoodustuste tõttu teenitavad miljardid. Apple'ile oodatakse sellel aatal Ühendriikide äritulude rekordit - analüütikud arvavad, et Apple teenib sellel aastal 45,6 miljardit dollarit kasumit.

Iganenud maksuseadused soosivad Ühendriikides tööstuseid, mille toodang on digitaalne ning mille tootmine ja müük on globaalsed. Standard&Poor'i viiesaja USA börsifirma indeksi kohaselt maksavad tehnoloogiafirmad nagu Apple, Google, Yahoo ja Dell kuni kolmandiku vähema makse, kui teised suurfirmad muudest tööstusharudest.

USA rahandusministeeriumi endise ökonomisti Martin A. Sullivani arvutuste kohaselt maksis Apple eelmisel aastal globaalselt makse 3,3 miljardi dollari eest, mis teeb maksuprotsendiks 9,8. Ettevõte teatas eelmise aasta kasumiks 34,2 miljardit dollarit.

Võrdluseks võib siia tuua maailma ühe suurima jaeketi Wal-Mart, mis maksis eelmisel aastal 24,4 miljardilise kasumi pealt 5,9 miljardit dollarit makse. Maksuprotsendiks sellisel juhul 24, mis on ka tavaline mittetehnoloogiasektori ettevõtete puhul.