Omanike keskliidu volikogu liikme Priit Värgi sõnul korraldavad Taastuvenergia kojas olevad ettevõtted näitemängu justkui tehakse neile liiga ja see mõjuks tohutult pärssivalt taastuvatest energiaallikatest

elektri tootmisele. Tegelikkuses kaitsevad ettevõtted lihtsalt oma ärihuvisid, milleks on ülisuured kasumid tänu toetustele ja valitsuse poole näpuga näidates unustatakse ära, et need toetused tulevad otse tarbijate rahakotist.

Nimelt makstakse Eestis 2012 aastal 1,16 eurosenti/kWh (koos käibemaksuga) samas kui 2011 aastal maksti 0,73 s/kWh ehk tõusuks on ca 37%. Lisaks on tootjatel võimalik müüa tuleval aastal oma elektrienergiat avatud elektriturul ja saada selle eest märgatavalt kõrgemat hinda kui reguleeritud elektri hind, millega arvestati toetusskeemi kehtestades. Seetõttu on valitsuse plaan viia taastuvenergia toetused kooskõlla börsihindadega tarbija jaoks mõistlik.

Priit Värk lisas, et praegu toimub ettevõtete ebaproportsionaalselt suur toetamine ning see ei ole kooskõlas eesmärgiga taastuvatest energiaallikatest elektrit toota. Taastuvenergiat toodetakse juba peaaegu niipalju kui on 2020. aastaks seatud eesmärk ja toetussummad lähevad pigem ettevõtete kasumiks. Valitsusel tasuks kaaluda varianti, et toetused suunatakse Ühendkuningriikide ja Saksamaa eeskujul hoopis otse kodutarbijatele eesmärgiga, et neil oleks võimalik soetada taastuvenergia
seadmeid: päikesepaneele, -kollektoreid, tuulikuid jne.

Värgil jagub krõbedaid sõnu ka valitsuse suunas, sest Eestis kehtivat taastuvenergia tasude süsteemi juurutades oleks võinud tänast olukorda ette näha ning kaasata seejuures ka tarbijate huve esindavaid organisatsioone.