Kolmapäevasel kohtumisel arutasid rahandusministrid pankadele uute kapitalinõuete kehtestamist, vahendas BNS.

"Meie arvates peaksid liikmesriigid saama kehtestada miinimumist rangemaid kapitalinõudeid. Samuti peaks riikidele jääma piisav otsustusõigus kapitaliseerituse määra üle, sest igaüks vastutab kokkuvõttes finantsstabiilsuse eest ise," kommenteeris Ligi.

Rahandusministeeriumi teatel on eelnõude eesmärk parandada pankade ja kogu finantssektori usaldusväärsust, eriti hiljutiste kriiside valguses. Pangad peaksid hoidma rohkem ja kvaliteetsemaid omavahendeid ja lisareserve, et tulevaste kriisidega ise toime tulla.

Eesti toetab Baseli pangandusjärelevalve komitees kokkulepitul põhinevate eelnõude eesmärki, kuid on seisukohal, et igale liikmesriigile peaks jääma õigus vajadusel eelnõus kindlaks määratutest karmimate nõuete kehtestamiseks.

Kolmapäevasel nõupidamisel Brüsselis oli enamik liikmesriike eesistuja Taani pakutud kompromisstekstiga nõus, lahtiseks jäid vaid üksikud küsimused. Kokkuleppele loodetakse jõuda 15. mail toimuval kohtumisel, et saada mandaat läbirääkimiste alustamiseks Euroopa Parlamendiga. Direktiivi ja määruse ehk niinimetatud CRD IV paketi rakendamine on plaanis juba tuleva aasta algusest.

Lisaks anti kolmapäevasel kohtumisel ülevaade G20 kohtumisest ning Maailmapanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) kevadkoosolekutest.