Transiidikeskuse AS tütarfirma AS Muuga CT (Muuga konteinerterminal) käitles käesoleva aasta aprillis kõikide aegade rekordkoguse – 20 751 TEU'd (TEU on 20-jalase konteineri tingühik). Uus rekord on mahult 47% enam kui möödunud aasta samal perioodil käideldud kaubakogus, teatas ettevõte.

Käesoleva aasta nelja kuuga kokku käideldi 77 296 TEU'd, mis on 33% enam kui möödunud aasta samal perioodil.

“Meie konteinerkauba käitlemise kasvunumbrid näitavad, et Venemaa enda sadamate eelisarendamise ja poliitilise tahte tõttu Eestist ümbersuunatavat naftatransiiti saab edukalt asendada konteinerkaup. Küll aga hakkavad meie edasisele arengule Muugal piiri seadma füüsilised asjaolud – nimelt on meil ruum otsas. Oleme juba pikemat aega kasvanud füüsilises mõttes mitte horisontaalselt laienedes, vaid ülespoole. Peame hetkel kaaluma edasisi võimalusi,” kommenteeris majandustulemusi Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee.

Transiidikeskuse AS tütarfirma AS Refetra käitles nelja kuuga kokku 247 000 tonni üldkaupu, mis on 23% enam kui möödunud aasta samal perioodil. Transiidikeskuse AS tütarfirmade aasta nelja esimese kuu kaubakäive oli kokku 983 000 tonni, mis on 7 % enam kui möödunud aastal.

Transiidikeskuse AS on Eesti ainsate spetsialiseeritud konteiner- ja külmkaubaterminalide operaator Muuga sadamas. Transiidikeskuse AS operaatorfirmad käitlesid 2011. aastal kokku 2 650 000 tonni erinevaid kaupu. Konteinerkaupade käive kasvas 2010. aastaga võrreldes 30% võrra.