"Ühistu juhil tuleb aina enam kokku puutuda juriidiliste probleemidega - olgu selleks siis koosolekute korraldamine, suhtlus võlgnikega, põhikirjade muutmine, pärimisega seonduv, samuti see, millal oleks kõige õigem pöörduda kohtusse," tõi Mardi välja hulga valdkondi, mille Eesti Korteriühistute Liit kavatseb tähelepanu pöörata 11.mail 2012 toimuval õigusteabepäeval. "Kavatseme õigusteabepäeval käsitleda ennekõike teemasid, millega ühistu juhid ja liikmed igapäevaselt tegelema peavad. Korteriühistute õiguslik spetsiifika keskendub just õigusprobleemide lahendamisele praktikas.

Õigusnõustamine on kindlasti üks meie prioriteete ning vajadus selle järele on suur, päevas saabub kümneid järelpärimisi, kas ja kuidas saaks õigusalast konsultatsiooni just ühistu temaatikat puudutavates küsimustes," rääkis Mardi.

Eesti Korteriühistute Liit on Tallinna linna toel varasemalt pakkunud tallinlastele ka tasuta nõustamist - võimalust saada tasuta õigusnõu kasutas ühe tuhande inimese. "Nõustamisel käsitletud teemade hulk väga lai, alates tühjalt seisvate korterite probleemist ja pärimisküsimustest kuni omavolilise ehitustegevuseni välja.

"Enimlevinud teemadena jäid konsultatsioonile tulnute küsimustes kõlama veel näiteks erakorralise üldkoosoleku menetlusprotsess, mittetulundusühingute seaduse ja korteriühistuseaduse muudatused, parkimine ühistus, probleemid koristuse, lume ja jääpurikatega, üldvee arvestamine, haldus-hoolduslepingute ülesütlemine, kaasomanike vahelised probleemid, küttesüsteemist eraldumine ja palju muud, mis inimestel südamel," märkis Mardi.

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres. Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil.
Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.