Edelaraudtee müügijuhi Annemari Oherdi sõnul uus sõiduplaan suuri muudatusi kaasa ei too, teatas ettevõte.

„Ümberkorraldused tulenevad eeskätt aasta jooksul toimunud sõidukiiruste muudatustest raudteel. Näiteks Tallinn-Tartu kiirrongide sõiduaeg lüheneb 10 minuti võrra, olles nüüdsest 2 tundi ja 10 minutit. Mõne nihutuse on kaasa toonud ka vajadus muuta mõne teise rongi sõidugraafikut,“ rääkis Oherd.

Uue sõidugraafiku rakendusemisega samal ajal avatakse Tallinn-Tartu liinil uuendatud Kärkna peatus, mis pakub reisijatele senisest mugavamat ligipääsu ning Tallinna ja Narva vahel suletakse tagasihoidlikku kasutust leidnud Auvere ja Soldina peatused.

Edelaraudtee esindaja tuletab meelde, et uues sõiduplaanis võib suvel ette tulla erakorralisi muudatusi, sest kogu raudtee on läbimas kapitaalremonti. „Kuigi remonditööde põhiraskus on kandumas Tallinnast lääne poole, mõjutab Edelaraudtee rongide sõiduplaane Balti jaama teede ja ooteplatvormide renoveerimine. Olukorras, kus reisirongide peamises liiklussõlmes on mõni tee remondiks suletud, pole alati võimalik säilitada reisirongide põhiplaani järgset liikumiskorda. Koostöös Eesti Raudteega püüame hoida muudatused reisijate jaoks minimaalsed,“ selgitas Annemari Oherd.

Uus sõiduplaan on alates 4. maist väljas Edelaraudtee kodulehel www.edel.ee. Maikuu viimasel täisnädalal muutub tasuta sõiduplaanivoldik kättesaadavaks ka jaamakassades ja rongides. Alates 27. maist näitavad uut sõiduplaani jaamapõhised infotablood, mis on veebis kõigile kättesaadavad kujul www.edel.ee/jaama nimi (näiteks www.edel.ee/tartu). Viimased kuvavad sõiduplaani muudatuste korral ka erakorralist infot.