Versopanga juhatuse esimees Riho Rasmann ütles reedesel pressikonverentsil, et kapitali suurendamine on vajalik, et olla valmis kavuks nii Eesti kui rahvusvahelisel turul. Hetkel ootab pank kapitali suurendamiseks Ukraina Keskpanga luba.

Rasmann ütles BNS-ile, et kaks viimast majandusaastat kahjumiga lõpetanud pank püüab tänavu ka kasumisse jõuda. "Tahame oma tegevusega tänavu kindlasti kasumisse jõuda, kuigi puhaskasumini me tänavu võib-olla veel jõua," sõnas Rasmann.

Rasmann lisas, et pank loodab palju uusi kliente saada Ukraina tööstuskontserni Alef kaudu, kellele panga enamusomanik Ukrselhosprom kuulub. "Ukrainlastel on kindlasti huvi, et nende partneritel oleks Euroopa Liidus oma pank, kus asju asjada," selgitas ta.

Kuigi Versopank keskendub Rasmanni sõnul hetkel rohkem äriklientidele, siis kasumi korral kavatseb pank hakata pakkuma rohkem teenuseid ka eraklientidele. "Peame kõigepealt omanikele näitama, et oleme võimelised kasumisse jõudma, siis tulevad eraklienditooted järgi," rääkis ta.

Pank on juba kaalunud ka Versopanga kaardi välja andmist, kuid selleni Rasmanni sõnul tänavu ilmselt veel ei jõuta.

Märtsi lõpus omandas Ukraina tööstusettevõte Ukrselhosprom 70,5 protsenti seni Marfin Popular Bank Public Co Ltd omanduses olnud Marfin Pank Eesti aktsiatest. Tehingu toimumiseks andis loa Eesti finantsinspektsioon. Tehingut nõustas advokaadibüroo Raidla Lejins& Norcous.

Ukrselhosprom kuulub Ukraina tööstuskonsortsiumi Alef, mis koosneb üle 20 ettevõttest, mille hulgas on ka pank, kindlustusfirma ja varahaldusettevõte. Alefisse kuuluvate ettevõtete omanikeks on Ukraina kodanikud: kontrollivat osalust omav Vadym Iermolaiev ja vähemusosalust omav Stanislav Vilenskyy.