Nokia aktsia on viie aastaga kaotanud oma väärtusest 90 protsenti ja mingil ajal tekib Nokial vajadus hankida raha, aga kust? Reuters peab tõenäolisimaks finantseerijaks Nokia koostööpartnerit Microsofti, millele tuleks kasuks Nokia läbimurre nutitelefoniturul. Reutersi küsitletud investeerimispankurid aga ei usu, et Microsoft sooviks Nokiat osta, vaid annaks pigem laenu, vahendas BNS.

Nokia äraostmist analüütikud ei usu. Kuna Nokia koostöö Microsoftiga on arenenud kaugele, siis konkurendid selle tõttu Nokia ostmisest ilmselt huvitatud ei ole. Ka investeerimisettevõtete huvi Nokiasse investeerimise vastu on väike. Ühe investori sõnul oleks Nokia ostmine umbes sama kui haarata õhust kukkuvat nuga.

Kolmandaks peetakse võimalikuks, et Nokia paneb raha hankimiseks mõne üksuse müüki. Näiteks praegu peab Nokia kõnelusi luksusmobiiltelefonide tootja Vertu müügi üle, kuid sealt suurt summat oodata ei ole. Nokia kõige väärtuslikum osa on suur patendiportfell, kuid seda ettevõte tegevjuhi sõnul müüa ei kavatse. Tõenäoliselt tahaks Nokia meelsasti müüa osaluse ühisettevõttes Nokia Siemens Networks, aga viimane katse taas ebaõnnestus.