„Meie kõikide soov oleks, et tootmine ja tarbimine oleksid võimalikult lähedal üksteisele. Ning siin pean tegema kummarduse meie esiisadele sajand tagasi, kes otsustasid tänasele ETK ühistule aluse panna,“ sõnas mahefarmi juht.

Särgava lisas, et ETK suur väärtus on tema liikmed, kellel on tootmised ja teadmised Eesti toidust, seda kõike lisaks kapitalile, poekettidele ja professionaalse spetsialistide juhtkonnani.

„Mahe toitu on võimalik toota Eestis ning tänu toetustel on ka kate tootmisele olemas. Mahe toidu teeb aga kalliks väikesed portsud ja pikad vahemaad. Ehk siis pikkalt autoga vedamine sööb ära kogu kasumi ja tõstab kulu. See tõstab ka mahetoidu hinda. Kui maheturg aga täis toota, ei tohiks olla hinna erinevus enam kui 10 protsenti,“ lisas Särgava