Kui Kreeka uus valitsus tõepoolest loobuks kärpemeetmetest, ei vaataks Kreekale abi andvad riigid asja aga niisama pealt.
"Mõistagi ei lepiks laenuandjad riigid sellega, kui eksitusi võetaks ette nende raha eest. Laenud on tingimuslikud, väljamakseid tehakse järkjärgult ning kui kokkuleppeid rikutakse, peetakse raha kinni ning juba makstut ei jäeta tagasi nõudmata," sõnas Ligi.

Mis iganes valitsus saab Ligi sõnul sellest üsna ruttu aru, kui raha on otsas ja partneritega on tekkinud konflikt.

"Euroopas on sellist asja üritava valitsuse sündigi raske ette kujutada, pigem võib oodata uusi valimisi," lausus Ligi.

"Vasakpoolsesse valitsusse ei tohiks minu arvates mahtuda isegi sotsid, rahandusministri [Evangelos Venizelosi] partei [Pasok], sest ehkki võla tekkes on nende roll suurim, tunnetavad nad ka tagajärgi piisavalt vahetult ning on kärpeprogrammi autorite seas."

Kreekas pühapäeval toimunud üldvalimistel said kaks peamist kokkuhoiumeetmeid toetanud parteid suure kaotuse. Rahvusvahelist abikokkulepet toetavad erakonnad ei suutnud koalitsiooni moodustada ning nüüd on uus võimalus antud vasakparteide ühenduse Syriza juhile Alexis Tsiprasile. Tsipras tahab moodustada valitsuse, mis osana kokkuleppest kehtestatud kärpemeetmetest loobuks.