Enam kui poole SKP kasvust andis ehituses ja kaubanduses loodud lisandväärtuse kiire kasv. Ehituse kasvu tagasid jätkuvalt peamiselt hoonete remondi- ja rekonstrueerimistööd, teatas statistikaamet.

Jaekaubanduse kasvu toetas enim toidukaupade kaupluste jaemüügi kiire kasv.
Tööstussektori panus SKP kasvu oli negatiivne.

Tööstussektori lisandväärtuse vähenemist mõjutas enim elektroonikaseadmete, metalltoodete ja elektrienergia tootmise kahanemine. Elektritoodangu vähenemise peamine põhjus oli omatoodangu osaline asendamine imporditud odavama elektrienergiaga.

Töötleva tööstuse lisandväärtus sõltub olulisel määral toodangu väljaveost, mille kasv aeglustus aga järsult juba möödunud aasta viimases ning püsis madalal tasemel ka selle aasta esimeses kvartalis.

Töötleva tööstuse toodangu eksport mõjutab oluliselt kogumajanduse eksporti ning see omakorda majanduskasvu. I kvartalis aeglustus kogumajanduse kaupade ekspordi kasv hinnamõjusid arvestades kaheksa protsendini.

Sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud SKP kasvas möödunud aasta IV kvartaliga võrreldes pool protsenti ja möödunud aasta esimese kvartaliga võrreldes neli protsenti.