„Esimese kvartali tulemused olid põhimõtteliselt sellised nagu arvata võis – ei midagi üllatavat ega ootamatut. Tegemist oli stabiilse liikumisega mööduva ehitusturu kriisi mõjualast vaikselt paraneva tegutsemiskeskkonna suunas. Ehitus on suhteliselt inertne äri, kus lepingute täitmise pika kestvuse tõttu on üldiseid pikema perioodi suundumusi üsna lihtne ennustada,“ lausus Nordecon ASi juhatuse esimees Jaano Vink firma teates.

„Aasta võrdluses on meie põhitegevuse näitajad oodatult muutunud järk-järgult paremaks, mis on loogiline. Tavapäraselt mõjutas ettevõtete tegevust esimeses kvartalis rohkem ka ilmastik ning uusi hankeidki kuulutati sel perioodil välja vähem.“

Jaano Vink märkis, et Nordeconi kontsern jätkas järjepidevat tööd kasumlikkuse taastamise nimel ning 2010. aastast rakendatud kokkuhoiumeetmete ja tööprotsesside ümberkorralduste positiivne püsiv mõju ilmnes juba praegu, ehkki numbrites saab see enam selgeks aasta jooksul töösolevate lepingute edenedes.

Kontserni üldhalduskulud moodustasid esimeses kvartalis 1,23 miljonit eurot, olles võrreldes aastatagusega langenud kuus protsenti.

„Eriti hea meel on märkida, et meie töötajate tootlikkus ja tootlikkus tööjõukulude suhtes tegi läbi märgatava tõusu võrreldes eelmise aastaga. Vastavad näitajad paranesid aasta taguse perioodiga võrreldes vastavalt 49 protsenti ja 44 protsenti,“ lausus Jaano Vink.

Tänavu esimeses kvartali lõpu seisuga moodustas hoonete ja rajatiste segmentide müügitulu kokku vastavalt 11,9 miljonit ning 10 miljonit eurot.

Aasta lõikes on oodata rajatiste segmendi osakaalu suurenemist. Jaano Vingi sõnul moodustasid hoonete valdkonnas jätkuvalt suurima osa avaliku sektori poolt finantseeritud ühiskondlike hoonete ehitustööd, kuid elavnemist oli märgata ka ärihoonete ning tööstus- ja laohoonete ehituse osas.

„Sellel aastal jätkub vähehaaval eratellijate naasmine turule eelkõige väiksemahuliste lepingutega – see on positiivne märk,“ lisas Jaano Vink.