Ideaalne söök on Maseri sõnul mitmekülgne. „Hommikusöök peaks olema kiudainerikas – soovitame erinevaid putrusid. Süüa võib nii helvestest keedetud kui ka tangudest tehtud putru. Süües putru ei teki nii kiirelt tühjakõhu tunnet. Kõht püsib kauem täis,“ ütles Maser Delfi Majandusele.

Lõunaks võib Maseri sõnul aga kõike süüa. „Siis mingeid piiranguid ei ole. Samas ülekaalulistele soovitaks lõuna ajal pigem suppi võtta ning kindlasti eelistada keedetud toite teistele, kuid siin kohal tuleb jälgida kus ja mida süüa. Näiteks ükspäev sõin väljas seljankat, mis oli nii jube soolane, et terve õhtu jõin vett. Soolane supp pole praest tervislikum,“ sõnas Maser.

Maseri sõnul sisaldab ideaalne lõunasöök kala, mis on aga nii vangide kui ka ajateenijate menüüst täiesti välja jäänud.

Ajateenijad peaks rohkem kala sööma

„Kala on väga tervislik mitmes mõttes. Vähe kaloreid ning sisaldab kasulikke aineid,“ sõnas Maser, et kindlasti võiks näiteks vorstikastme asemel kala pakkuda.

Lõunal võib toitumisteadlase sõnul ka magustoitu süüa, kuna siis on inimene aktiivne ja kulutab saadud energia ära.

„Õhtupoole peaks sööma tagasihoidlikult ja süsivesikuvabamalt – näiteks juurvilju ja väherasvast liha, sest magades ei kuluta inimene energiat. Muide, õhtusöögi võib lausa vahele jätta, eriti siis, kui oled inimene, kes hommikul süüa ei soovi,“ ütles Maser.

Teadlase sõnul tuleks õhtusöök vahele jätta, et hommikuks kõht tühi oleks ja saaks päeva tervislikult pudruga alustada.

Regulaarne toitumine hoiab ülesöömisest

Süüa tuleb Maseri sõnul regulaarselt kolm korda päevas. „Põhiprobleem on see, et inimesed söövad korraga liiga palju ja rammusat. Lahjemat süües läheb kõht rutem tühjaks, kuid selle vältimiseks soovitame vahepalasid – õun või lahja jogurt sobivad selleks väga hästi,“ sõnas Maser.

Maseri sõnul peaks kindlasti kolm söögikorda olema siis, kui vahepalasid ei söö, muidu võib tekkida liiga suur nälg ja on ülesöömise oht.

Meie ajateenijatele ning vangidele vahepalasid ei anta, kuid see eest on neil päris korralik menüü, kuigi Maseri sõnul peaks sõdurite hommikumenüü kindlasti tervislikumaks muutma.