Justiitsminister Kristen Michali sõnul näitab registri statistika, et eelmise aasta algusest jõustunud muudatus, millega saab osaühingut registreerida ka ilma sissemakseta, on olnud vajalik ning praktiline.

Esimese nelja kuuga on e-äriregistri andmetel registreeritud kokku 6386 ettevõtjat, millest 4445 olid osaühingud, üheksa aktsiaseltsid ja 798 füüsilisest isikust ettevõtjad. 85 protsenti kõigist uutest ettevõtetest on asutatud elektrooniliselt ettevõtjaportaalis, teatas justiitsministeerium.

Üldtasemelt püsib juriidiliste isikute registreerimine eelmise aasta tasemel. Juriidiliste isikute registreerimisel oli aktiivseim kuu aprill, kui registreeriti 1731 uut ettevõtjat ning populaarsemad põhitegevusalad olid elamute ja mitteeluhoonete ehitus, ärinõustamine ja spetsialiseerimata hulgikaubandus. Füüsilisest isikust ettevõtjaid registreeriti enim jaanuaris.

Mittetulundusühinguid ja sihtasutusi registreeriti esimese nelja kuuga kokku 598.

Registrist on kustutatud esimese nelja kuuga 3554 ettevõtjat, millest 2218 olid osaühingud, 138 aktsiaseltsid ning 174 füüsilisest isikust ettevõtjad. Valdava osa ettevõtjate registrist kustutamise põhjuseks on majandusaasta aruande esitamata jätmine.