Ettevõtte teatel uuritakse võimalusi suurendada gaasitarneid Euroopa Liitu ja kindlustada gaasitarned praeguste lepingute ulatuses. Võimalike uute torude kasutuseaks kavandatakse vähemalt 50 aastat, teatab Helsingin Sanomat.

Nord Streami teatel kasvab pika ajaperioodi jooksul Euroopa Liidu gaasiimpordivajadus, mis tuleneb maagaasi majanduslikest ja keskkonnaalastest eelistest ning Põhjamere gaasitoodangu vähenemisest.

Esimene Nord Streami kõrvuti asetsevatest torudest võeti kasutusele 2011. aasta novembris. Mõlema torujuhtme pikkus on umbes 1220 kilomeetrit ja aastane läbilaskevõime 27,5 miljardit kuupmeetrit.

Teise torujuhtme paigaldamine on lõpetatud ja praegu valmistatakse ette selle kasutuselevõttu. Kui seda 2012. aasta teises pooles tehakse, on mõlema torujuhtme läbilaskevõime kokku 55 miljardit kuupmeetrit.

Vene Gazpromi omanduses on Nord Streamist 51 protsenti ning Saksa firmade BASF SE/Wintershall Holdingu ja E.ON Ruhrgasi omanduses kummalgi 15,5 protsenti. Lisaks neile on omanikud Hollandi gaasifirma Nederlandse Gasunie ja Prantsuse energiafirma GDF Suez mõlemad üheksa protsendiga.