Kalleim elamukrunt müüdi miljoni euroga, teatas firma

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri sõnul on tehinguaktiivsuse jätkuva kasvu taga suhteliselt soodne kinnisvara hind ning madal laenuintress.

“Keskmine Tallinna kinnisvara ruutmeetri maksumus on viimased kolm hooaega tõusnud stabiilselt üle kümne protsenti aastas, mis on andnud paljudele buumiajal endale ebasobiva eluruumi soetanud inimestele võimaluse ilma suure kaota pinda vahetada,” ütles Vahter ja lisas, et õige hinnaga jätkub praegu nii müüjaid kui ostjaid.

Aprillis tõusis kinnisvaratehingute kogumaksumus tänavu märtsiga võrreldes lausa 35 protsenti, kuid Martin Vahteri kinnitusel on nii suur kasv statistiline anomaalia ja tuleneb mitme Tallinna sadama lähedase kalli kinnistu müügist.

“Üldiselt võib praegusel tasemel või kergelt tõusvas joones ostu-müüki prognoosida ka suveperioodiks,” lisas Vahter.

Tallinna korteritega tehti aprillis 555 tehingut, mis on märtsiga samal tasemel. Keskmine Tallinna korteri pinnaühik maksis tänavu aprillis 1093 eurot ruutmeetri kohta.

Kalleim korter müüdi Tallinnas aprillis 388 000 ja odavaim 2400 euro eest.

Eluhoonetega hoonestatud kinnistuid müüdi Tallinnas aprillis 12, mis on 13 võrra vähem kui eelmisel kuul. Kalleim eramu võõrandati 478 000 ja odavaim 30 000 euro eest.

Aprillis müüdi sarnaselt märtsiga seitse hoonestamata elamumaa kinnistut. Kalleim krunt võõrandati ühe miljoni ja odavaim 27 600 euro eest.